Skoči na glavno vsebino

Drobno darilce ljudi razveseli…

…ter pomaga novemu letu

odgnati stiske in skrbi!

Takšen moto je v decembru spodbujal učence razredne stopnje Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica, ki so poleg svojega rednega šolskega dela kot že vrsto let pridno pomagali še v Božičkovi delavnici. Tudi tokrat jih je čakalo ogromno dela, zato so k sodelovanju povabili še šolski projekt Sožitje, ki je s svojimi učenci pristavil svoj lonček k božično-novoletnemu praznovanju.

Kot še vrsto let je Božičkova delavnica poskrbela za tisti pravi začetek praznikov in okna stavb osnovne šole praznično okrasila. Tokrat so starešine Božičkove delavnice odločile, da učence v praznike popeljejo jelenčki, ki so svoje delo res dobro opravili.

Nato pa je vse učence, ki so sodelovali v praznični delavnici, čakalo še nekaj kupov različnih drobnarij, iz katerih so morale pridne roke s pomočjo svoje domišljije izdelati kar lepo število daril. V predprazničnem času so ribniški osnovnošolci najprej obdarili vse stanovalce Doma starejših občanov Ribnica in mimogrede razveselili še mnoge, ki delajo v Domu in skrbijo za starejše. Nato so se odpravili še v Vrtec Ribnica in vsem vzgojiteljem ter njihovim pomočnikom zaželeli vse lepo v novem letu. Prav na koncu pa seveda učenci niso pozabili na učitelje in vse ostale na OŠ Ribnica, ki s svojim delom poskrbijo, da šola na različnih nivojih dobro deluje in prenaša znanje na svoje učence. Prav vsi so se inovativnega darilca razveselili!

Seveda tudi letos Božičkova delavnica ni pozabila na tiste, ki so svoj kruh služili v ribniški osnovni šoli, sedaj pa uživajo v pošteno zasluženi upokojitvi. Na njihovih domovih so jih čakale voščilnice z iskrenimi željami naših učencev ter jim tako pomagale pričarati lepe praznike.

Kot vidite, smo se tudi letos spomnili prav na vse. Seveda nismo pozabili niti na vas, dragi bralci! Prav vsakemu od vas želimo vse lepo v novem letu!

Še eno leto nas čaka, polno presenečenj… Naj bodo kar se da prijetna prav za vsakogar!

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost