Skoči na glavno vsebino

TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE

TOM je telefon za otroke in mladostnike, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije. Ustanovljen je bil leta 1990 na pobudo Komisije za otrokove pravice pri ZPMS, ki je v prvi vrsti nastal kot čustvena opora otrokom in mladim, ki se v procesu odraščanja srečujejo z različnimi vprašanji, dilemami ali stiskami.

Na mednarodni dan otroških telefonov, ki ga obeležujemo 17.5., se je preteklo leto pričela vseslovenska akcija z naslovom ¨TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE¨. V akciji sodeluje tudi naša šola, ki bo od 27.11. do 8.12.2023 gostila TOM nahrbtnik.

TOM nahrbtnik simbolično potuje po Sloveniji in obiskuje osnovne šole. Učenci od 4. do 9. razreda se bodo na razrednih urah seznanili z delom TOM telefona in pomenom pogovora. Učenci bodo na temo ¨ODGOVOR JE POGOVOR¨ izrazili svoje misli in ideje, prav tako pa bodo učenci lahko zapisali svoje strahove in težave, ki jih bomo predali ZPMS.

Z akcijo želijo vsem otrokom in mladostnikom sporočiti, da nobena težava ni prevelika ali premajhna za pogovor. Na TOM telefon lahko pokličete vedno, ko imate vprašanje ali potrebo po pogovoru. Vsak klic je anonimen in brezplačen.

TOM nahrbtnik se bo ves ta čas nahajal v prvem nadstropju C stavbe. Učenci so v ta namen okrasili prostor, kjer lahko najdete tudi zgibanke in dodatne informacije.

 

Predstavniki OP z mentorico

 

Povezava do video nagovora predsednika Nacionalne mreže TOM:

https://www.youtube.com/watch?v=bBTgVV6Vk-4

 

Dostopnost