Skoči na glavno vsebino

POROČILO O IZPELJAVI ZIMSKE ŠOLE V NARAVI NA ROGLI V ŠOLSKEM L. 2022/23 ZA UČENCE 6. RAZREDOV

Za nami je uspešno izvedena še druga izmed dveh šol v naravi za 6. razrede. Zimsko šolo  v naravi smo izvedli na smučišču Rogla v terminu od 13.2. do 17.2. 2023. Udeležilo se jo je 40 učencev.

Od pedagoških delavcev smo bili prisotni trije učitelji ( Olga Černe, Nataša Tanko Belaj Belaj in Tadej Levstek), ki smo opravljali dežurstva in ostale aktivnosti znotraj pouka.

Od skupno prisotnih 40 otrok je bilo kar 17 ne-smučarjev, oz delnih smučarjev začetnikov,  23 učencev pa je bilo že takoj na začetku dodeljeno v skupino smučarjev. Učence smo prvi dan po testu znanja smučanja razdelili v  vadbene skupine. Prav vsi ne-smučarji so čez celotni teden pridobili toliko znanja, da so že zelo hitro  udeležili smučanja in uporabo vlečnic.  

Učenci so pridobili ogromno smučarskega znanja, ki ga bodo sedaj lahko pridoma izkoriščali na belih strminah. Šola v naravi je bila izpeljana z vsemi zastavljenimi cilji. Dva učenca sta šolo zapustila predčasno. Ena učenka pa se je poškodovala in je morala šolo tudi dva dni prej zapustiti. Učenci so se tako na smučanju, kot v domu zelo dobro in prijetno počutili.

 

Ribnica, 17.2. 2023                                                                            Vodja zimske šole v naravi:

                                                                                                     Tadej Levstek, prof.

Dostopnost