Skoči na glavno vsebino

ŠOLSKA SKUPNOST: NAGRADNI IZLET V PARK VOJAŠKE ZGODOVINE V PIVKI

Učenci šole se lahko aktivno vključujejo v oblikovanje življenja in dela na šoli preko šolske skupnosti učencev. Šolska skupnost povezuje učence. Vodi nas skupna misel o spoštovanju osebnosti posameznika. Skupaj načrtujemo cilje, jih uresničujemo in prispevamo k boljšemu počutju učencev na šoli. Poleg organizacije šolskih plesov in dobrodelnih akcij, učenci vsako leto zbirajo tudi zamaške. Najbolj aktivne razredne skupnosti so za to tudi nagrajene z nagradnim izletom v Pivko. Letošnje šolsko leto sta bila nagrajena razreda 7.B in 7.D, ki kot razredni skupnosti izstopata tudi po najbolj uspešnih in »pridnih« učencih. Nagradni izlet v Park vojaške zgodovine nam zadnja leta poklanja Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo občine Ribnica. Na izletu se nam je pridružil tudi predstavnik Veteranov g. Janez Henigman, ki nam je po poti povedal veliko zanimivosti o vojaškem muzeju in tudi spomeniku Rudolfa Maistra na Uncu. Za izlet poln dogodivščin in zanimivosti se učenci in učitelji lepo zahvaljujemo.

Prilagamo vtise učencev in fotografske utrinke z izleta.

Mentorica ŠS: Katarina Drobnič

Raziskovanje vojaške zgodovine

V četrtek, 15. septembra, 2022 smo se s šolo odpravili v Park vojaške zgodovine Pivka. Ko smo prišli, smo si najprej ogledali zgodovino opreme vojakov, videli smo: orožje, tatuje, prvo pomoč, vse zapiske o vojakih, katere predmete so uporabljali, kako so živeli… in še več. Nato smo se odpravili pogledat še vojaška vozila, kot so tanki, podmornica, vojaška letala in še džipi, posebni avtomobili, kombiji in motorji. Najbolj zanimivi del je bil ogled podmornice, kjer so nam predstavili življenje podmorničarjev. Imeli so zelo majhne postelje, na katerih so vojaki spali v sedečem položaju. Na dan so lahko spili samo 2 dl vode in na WC-je so lahko šli samo 1-krat do 2-krat na dan, zato so jedli bolj lahke obroke in take, zaradi katerih niso hodili na WC-je. Na koncu smo si ogledali tudi vojaško trgovino, kupila pa nisem nič, ker je bilo zelo drago.

Iz Pivke smo se odpravili v Ljubljano, kjer smo se počastili s hrano v McDonaldcu. Z nami so bili na izletu tudi učenci 7.D. Izlet je bil zelo imeniten.

LARA BLATNIK, 7.B

Vojaški muzej v Pivki

V četrtek, 15. septembra smo se z avtobusom odpravili na izlet v Pivko. Ko smo prispeli, smo iz avtobusa vzeli nahrbtnike in se odpravili do vhoda vojaškega muzeja. Ko smo vstopili, nas je čakala vodička. Razkazovala in govorila nam je o vojaških vozilih. Videli smo veliko tankov, podmornico, letalo, helikopter in še vojaško ladjo in reševalno vozilo. To mi je bilo zelo všeč. Videli smo tudi različna orožja. Na koncu ogleda smo šli še v trgovinico, kjer smo si lahko kaj kupili, če smo želeli. Na poti domov smo šli še v McDonalds. Tam smo naročili hrano in pijačo, in se zadovoljni vrnili v Ribnico.

ANŽE GRUDEN 7.B

Dostopnost