Skoči na glavno vsebino

NA POŠ DOLENJA VAS »Gremo na morje«

Šolsko leto 2021/22 se je počasi izteklo, saj so se učenci 6. 2022, poslovili od sošolcev, sošolk ter učiteljev in se podali na zaslužene počitnice. 

V šolskem letu, ki se izteka, smo skupaj marsikaj doživeli. S hvaležnostjo se oziramo na dogodke, ki so nas obogatili.

Učenci so se s pomočjo učiteljev na različne načine, po različnih metodah in oblikah dela, trudili pridobiti veliko znanja. Učitelji in ostali zaposleni smo otroke vodili in jim pomagali po najboljših močeh ter vedno znova poskrbeli, da so se imeli v šoli lepo, da so v šolo radi prihajali ter čim več doživeli ter se novega naučili. Obiskali smo pustolovski park Geoss, občudovali naravo v Vodomčevem gaju Cerovo, se odpeljali v živalski vrt, spoznavali razne poklice v Mini Cityju, se preizkusili v skakanju v trampolin parku Woop, doživeli kulturne trenutke v Cankarjevem domu, obiskali delavnice v Rokodelskem centru Ribnica, se udeležili pravljičnih uric v Miklovi hiši, lepo preživeli skupne športne dni, preganjali zimo v pustnem sprevodu, gostili umetnika Janeza Porento, spali v šoli, z roko v roki ustvarjali številne prireditve, na katerih se je predstavil čisto vsak učenec naše šole ter  uresničevali cilje projektov, ki jih v tem letu ni bilo malo. Ustvarili smo lepe spomine. Ob koncu šolskega leta smo se odpeljali v Dolenjske Toplice, kjer smo preživeli čudovit dan. Ob tej priložnosti bi se zahvalili podjetju Griffing d.o.o., saj so nam namenili 500 EUR za poravnavo dela stroškov prevoza. Igor Benčina s.p. nam je namenil 100 EUR za nakup zvočnika, ki bi ga radi pridobili v naslednjem šolskem letu.  Naša zaključna prireditev »Gremo na počitnice« je bila polna radosti in smeha, po njej pa smo se posladkali na šolskem dvorišču z dobrotami, ki so jih pripravili starši naših učencev. Predzadnji dan smo se sladkali z Isanovim sladoledom. Zadnji šolski dan je bil namenjen slovesu od petošolcev, ki bodo v prihodnjem letu pogumno zakorakali v Ribnico med nove dogodivščine.

Zasluge, da smo vse našteto lahko izpeljali imate tudi vi, dragi starši, ki ste pripravljeni sodelovati, vodstvo naše šole, ki nas podpira ter Občina Ribnica, ki pomaga uresničevati vizijo naše šole. Tudi brez čudovitih sodelavcev ne bi šlo, saj vedno znova dokazujemo, da z roko v roki lahko naredimo vse in še več.

Na koncu zaključne prireditve smo vsi učenci in učitelji skupaj zaplesali ples Gremo na morje. Verjamemo, da bomo letošnje poletje vsi to tudi uresničili in v jeseni zaplavali novim zmagam naproti.

JUHU, POČITNICE SO TU

 

Juhu, juhu, počitnice so tu.

Skrbi in šolske dni pospravimo,

mi pa se na morje odpravimo.

Juhu, juhu, počitnice so tu.

Morje že šumi, sonce pripeka,

veselimo se vsi.

Juhu, juhu, počitnice so tu.

Šola bo do septembra spala

in nič smrčala.

Juhu, juhu, počitnice so tu.

Šolske skrbi bomo pozabili in

naslednje leto se kaj novega naučili.

 

Mila Podgorelec, učenka 3.f

 

Zapisala: Špela Gornik Oražem, vodja POŠ Dolenja vas

Dostopnost