Skoči na glavno vsebino

Naj športnik in naj športnica šole

Po dve letnem premoru zaradi vsem znanih dogodkov  športnika in športnice šole nismo izbirali.

No letos pa je petič na OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica potekal projekt Naj športnik in naj športnica šole. Projekt smo vodili učitelji športa. Lotili smo se ga z namenom vzpodbujanja športa, povečanja številčnosti na športnih tekmovanjih, dviga kvalitete športnih rezultatov in nagrajevanja naporov in športnih dosežkov. Ustvarjanje pogojev za kakovostno preživljanje prostega časa mladih s športom je namreč ena pomembnejših nalog vseh, ki delamo z mladimi. Hkrati pa nastopi učencev na najrazličnejših tekmovanjih dvigajo ugled šole in lokalne skupnosti. Projekt je trajal od začetka šolskega leta pa vse do konca.

Naziv športnik in športnica šole lahko pridobita učenec in učenka šole, ki tekmujeta za šolo v posamičnih ali ekipnih športih na medobčinskih, področnih in državnih šolskih športnih tekmovanjih za učence in učenke od 6. do 9. razreda. Tekmovanja pa morajo potekati pod okriljem Zavoda za šport Slovenije ali v organizaciji učiteljev matične šole.    

 

Največ točk in s tem naziv naj športnik šole si je v letošnjem šolskem letu pridobil  učenec 9. razreda Lovro Pucer.

 

Največ točk in s tem naziv naj športnica šole si je v letošnjem šolskem letu pridobila  učenka 9. razreda Rebeka Duščak.

Kljub vsemu naštetemu pa sta oba ostala skromna in odlična učenca.

ČESTITAMO

                                                                Izvajalec projekta: aktiv športa

Dostopnost