Skoči na glavno vsebino

V Ribnici uspešno zaključene športne igre

Kar tri leta so minila od zadnjega troboja v športnih igrah med Ribnico, Kočevjem in Delnicami. No pa smo jih le dočakali.

V petek 27.5.2022 smo se z dvema avtobusoma ob 7.00 odpravili z devetdesetimi športniki naše šole proti Delnicam, ki so letos gostile te športne igre oz. športni troboj občin Kočevja, Ribnice in Delnic.

To dolgo športno tradicijo (začetek prvih igre sega v leto 1963) je ob koncu leta 1990 prekinila vojna, ko se je tudi tradicionalno športno druženje prekinilo.

Pred osmimi leti smo igre zopet obudili.  Učenci so nastopili v devetih različnih športnih disciplinah, ki so se nadaljevale tako, kot je bilo to v preteklosti. Potekala so tekmovanja v atletiki, nogometu, rokometu, košarki, odbojki, tenisu, šahu, streljanju in plavanju.

Učenci so odlično zastopali našo šolo, saj so dosegli kar nekaj zmag in na splošno dobrih  rezultatov, ki se jih morda celo nismo nadejali. Veliko je bilo iger, ki  so bile napete vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

Na koncu so največ športnega znanja po točkah, ki se beležijo skozi ves čas tekmovanja prav naši učenci, ki so kar suvereno premagali kolege iz Delnic. Tretje mesto je tokrat pripadlo učencem Kočevja.  Tako so naši učenci prejeli pokal za prvo mesto, ter, tudi prehodni pokal, ki bo pri nas  do naslednjih iger, ki se bodo odvijale prihodnje leto v Kočevju.

Učence velja pohvaliti  za kulturno obnašanje in za zelo motiviran  pristop do samih iger.

Za konec bi se rad zahvalil ravnateljici ga. Andreji Modic, županu g. Samu Pogorelcu, ki nas skozi igre podpirata in motivirata, ter pomagata vsak na svoj način, kot svojim sodelavcem, ter trenerjem in mentorjem, ki delajo z učenci. Vsi smo nekaj dodali, da so naši učenci res pokazali vse kar trenutno premorejo in znajo in tako tudi uspeh ni izostal.

Še enkrat vse čestitke za učence oš.dr. France Prešeren Ribnica!

                                                                                                          

aktiv šport:

Tadej Levstek, prof.

Dostopnost