Skoči na glavno vsebino

POKAL NAJBOLJŠIH MLADIH ROKOMETAŠEV ZNOVA V RIBNICI

V četrtek, 19.05.2022 je v Športnem centru Ribnica potekalo rokometno Finale Šolskih športnih tekmovanj, kjer sta poleg naše šole sodelovali še OŠ Škofja Loka in OŠ Sevnica.

Po 6 letih smo se znova lahko veselili osvojitve naslova šolskih prvakov in pokazali, da je rokomet še vedno šport številka ena v Ribnici. Obe tekmi so naši fantje pred polno dvorano Športnega centra, (ki je pokal po šivih) zanesljivo in suvereno zmagali.

Pred začetkom turnirja smo spremljali nastop Mažoretske skupine Ribnica, ter himno Mladinskega pevskega zbora naše osnovne šole.

Na prvi tekmi so naši fantje nastopili proti šolski ekipi iz OŠ Škofja Loka in zmagali z rezultatom 35:19. Najboljši strelci so bili: Ahmed Begić 7, Sašo Radivojević  in Aljaž Knavs 6, Taj Košir 5, Lovro Lan Pucer 4.

Na drugi tekmi sta se pomerili gostujoči šoli, kjer je OŠ Sevnica visoko porazila OŠ Škofjo Loko 33:15 (17:9).

Podobno kot na polfinalnem turnirju je o končnem zmagovalcu odločala zadnja tekma. Pred polno ribniško dvorano in super vzdušjem domačih navijačev so naši rokometaši vodili ves prvi polčas in ga dobili z rezultatom 11:8. V drugem polčasu so strnili obrambne vrste, stopili  na plin in s hitrimi protinapadi naredili razliko, ki je kmalu postala neulovljiva. Priložnost so kmalu dobili tudi mlajši igralci, ki so samo nadaljevali s polnjenjem mreže gostujoče ekipe in na koncu več kot zasluženo zmagali 31:14 (11:8).

Strelci pri OŠ Ribnica: Ahmed Begić 8, Lovro Lan Pucer 4, Taj Košir, Sašo Radivojević, Tian Kucler in Aleksej Kljun po 3.

Na koncu turnirja sta ravnateljica g. Andreja Modic in ribniški župan g. Samo Pogorelc podelila medalje in pokale vsem ekipam, ter praktične nagrade sponzorjev najboljšemu:

 – vratarju Jaša Tomažinu (OŠ Ribnica),

 – strelcu Ahmed Begiču (OŠ Ribnica),

– igralcu Dejan Mirtu (OŠ Sevnica).

Končni vrstni red ekip:

1.Mesto: OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica

2.Mesto: OŠ Sava Kladnika Sevnica

3.Mesto: OŠ Škofja Loka Mesto

Čestitke novim šolskim rokometnim prvakom, zahvala sponzorjem za nagrade (Froc, T.H.E. d.o.o, Mercator) in velik aplavz “navijaški skupini OŠ Ribnica”, ki je s številnimi rekviziti naredila pravi športni spektakel in pokazala kako se navija in obnašanja na športni prireditvi.

VRE, VRE, VRE, RIBNICA  NAJBOLJŠA  JE!!!

Dostopnost