Skoči na glavno vsebino

Ta svet je lep…

Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš.

Ta svet je lep, če nekoga rad imaš,

Če stisneš roko komu, ki ga kaj boli.

Ta svet je lep, če si človek do ljudi.

                                               (Tone Pavček)

Vsekakor je ta svet bil lep za stanovalce Doma starejših občanov Ribnica v četrtek,    7. aprila, ko so jih po kar desetih mesecih končno spet obiskale učenke, učenci, učiteljice in učitelji OŠ Ribnica. Ledino je tokrat orala Podružnična osnovna šola Dolenja vas. Težko pa je reči, kdo je bil v večjem pričakovanju, kajti tudi učenke in učenci so že pošteno pogrešali stike s starejšimi.

Tako je publiko najprej pozdravil pevski zbor, v katerem poje večji del vseh učencev Podružnične osnovne šole. Zaradi neprijetnega vetra, ki je občasno zavihral med nami, je bila za začetek gledalce potrebno dobro ogreti in mislim, da je mladim pevcem to kar dobro uspelo. Ogrevanje pa je potem prešlo v druge roke, kajti prvošolčki so ob spremljavi kitare vse še enkrat pozdravili ter veselo zapeli »Juhej si zapoj!«. Tretješolci pa so si ob tem dobro podmazali podplate: najprej odigrali skeč, nato pa zaigrali harmoniko in si ob plesu pošteno nabrusili pete. Še dobro, da so nastop za nekaj trenutkov zasluženo umirili drugošolci z deklamacijo »Cicibana in čebele«, kajti četrtošolci so ob pesmi Maje Keuc »Lepa si« naredili cel muzikal. Nastop so seveda zaključili petošolci, ki so po nekaj skečih na šolarjem žal dobro znano šolanje na daljavo razigrano zaplesali.

Z veseljem lahko zatrdim, da smo stanovalce DSO Ribnica danes zapustili res dobro razpoložene, kar je vsekakor bil naš namen. Zaključna pesem »Čebelar«, zapeta iz grl učencev ob spremljavi harmonike bo gotovo še nekaj časa igrala v srcih stanovalcev Doma, za kar bodo poskrbele tudi papirnate rože, katere so učenci izdelali za starostnike. Spominček pa naj traja le do naslednjega srečanja, katerega bo topla pomlad gotovo kmalu omogočila.

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost