Skoči na glavno vsebino

Naj živijo knjige!

Svetovni dan pripovedništva, svetovni dan poezije, svetovni dan lutkarjev, svetovni dan gledališča, pa še svetovni dan mladinske književnosti! Vse to v času od 19. marca pa tja do 2 aprila! Vsekakor dovolj, da je učenke in učence Osnovne šole dr. Franceta Prešerna prebudilo iz običajnega šolskega življenja in jih zmotiviralo, da so se odločili nekako proslaviti vse te dneve literature.

Ker branje spada med najčudovitejše dejavnosti tega sveta, kjer bralec res lahko spusti z vajeti svojo domišljijo in si pričara vse lepote tega stvarstva, seveda tudi naši učenci radi berejo. Res pa je, da eni bolj in drugi malo manj. Učenci Šolske skupnosti razredne stopnje so se tako odločili še dodatno spodbuditi k branju tiste, malo manj redne bralce, zato so izdelali zajeten kup knjižnih kazal. Najprej seveda je vsak izdelal enega zase, nato pa so jih pridno izdelali še cel kup za druge učence. V sodelovanju s šolskima knjižničarkama Marinko Mate in Majdo Ilc Hussein so knjižna kazala pustili v šolski knjižnici, kjer si jih učenci lahko izberejo in odnesejo domov.

V prepričanju, da bodo vsa ta unikatna knjižna kazala res spodbudila naše najmlajše bralce k rednejšemu branju in pogostejšim obiskom knjižnice, učenke in učenci Šolske skupnosti razredne stopnje še enkrat čestitajo vsem oblikam literature in jim želijo kar najlepše praznovanje vsaj tja do konca meseca aprila.

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost