Skoči na glavno vsebino

Akcija zbiranja humanitarne pomoči za begunce iz Ukrajine »OŠ RIBNICA ZA OTROKE V UKRAJINI«

Učenci in zaposleni  na  Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna Ribnica se pridružujemo pozivu k človečnosti, miru in brezkompromisnemu upoštevanju Mednarodnega humanitarnega prava. Zelo smo zaskrbljeni za varnost prebivalcev Ukrajine. Ljudem, ki so se znašli v tem položaju, je treba zagotoviti pomoč, podporo in zaščito. V  ta namen bomo v sodelovanju z Rdečim Križem območne enote Ribnica tudi v šoli zbirali sredstva in pripomočke.

Zbiralna akcija bo potekala  v četrtek in petek, 10. in 11.3.2022, od 8.00 do 12.00 ure v prostorih šolske svetovalne službe na stavbi C.

Otroci in zaposleni lahko darujejo:

  • Prostovoljni prispevek 1 evro za ukrajinske otroke
  • pripomočke za osebno higieno (zobne ščetke in paste, mila, šamponi, plenice, vate, higienske robčke, brisače in vložke, glavnike, wc papir, kreme, brisačke, …) in
  • konzerve s hrano, ki imajo rok uporabe minimalno eno leto ( lahko je to tuna, fižol, paštete in druge pripravljene jedi v konzervi,…).

Vsak prispeva prostovoljno, po svojih zmožnostih. Pri zbiranju in sortiranju donacij na šoli nam bodo pomagali naši učenci, ki so se prostovoljno odzvali prošnji k sodelovanju in naši zaposleni.

Donacije bomo v petek predali  Območnemu združenju Rdečega križa Ribnica (ge. Branki Milinović).

Ravnateljica Andreja Modic

Dostopnost