Skoči na glavno vsebino

Kokoška Rozi ponovno pešači!

Saj se je spomnite, naše kokoške, mar ne? Tako kot že lanskega septembra, smo jo tudi letos poklicali na pomoč, da nam pomaga zmanjšati gnečo okrog šole in da tudi malce poskrbi za našo lepo Slovenijo.

Rozi v šolo najraje pešači in k temu spodbuja tudi vas, učence in starše, saj boste na ta način naredili veliko dobrega zase, za prometno varnost in pa za naravo.

V nekaterih oddelkih OŠ Ribnica in podružničnih OŠ Dolenja vas in Sušje bodo v naslednjem tednu v skladu z zahtevami projekta Trajnostna mobilnost v osnovnih šolah učiteljice spodbujale prihajanje učencev v šolo na način trajnostne mobilnosti (prihod v šolo peš, s kolesom, s skirojem, s šolskim avtobusom). Pri tem nam bo seveda najbolj pomagala kokoška Rozi s svojimi dnevnimi nagradami za primeren način prihoda v šolo. Z željo po spremembi potovalnih navad učencev, po spodbujanju gibanja otrok in krepitvi zdravja ter s potrebo po zmanjšanju motoriziranega prometa v okolici šol in s tem tudi zmanjšanju okoljskih obremenitev vsi izvajalci projekta upamo, da bomo kar se da uspešni.

Bomo zmogli, bomo ja!

Katja Šivec, koordinatorka projekta

Dostopnost