Skoči na glavno vsebino

Prižig lučk v Sušju

Na Podružnični osnovni šoli Sušje smo 10. decembra z učenci organizirali prednovoletno druženje s starši, sestricami, bratci, dedki in babicami, ki so se našemu vabilu odzvali v zelo velikem številu. Počaščeni smo, da nas je obiskal g. Samo Pogorelc, župan občine Ribnica. Za obisk se mu lepo zahvaljujemo, še posebej zato, ker vemo, da poleg vsega misli tudi na nas.

Okrasili smo našo smreko za šolo, skoraj 2000 lučk je na njej. Ga. Verica Šenk, direktorica podjetja Inotherm,  je prisluhnila naši prošnji za nakup lučk, Podjetje Šilc, servis, montaža in storitve je prijazno posodilo dvigalo, da so naši pridni hišniki lahko obesili lučke prav do vrha smreke. Vsem najlepša hvala.

Učenci so pripravili bogat kulturni program, poln petja, plesa in dramatizacij. Prav vsi otroci so pokazali, kaj znajo. Tako kot vsako leto smo pripravili kar nekaj izdelkov za božični bazar. Denar od izbranih prispevkov je namenjen šolskemu skladu, torej otrokom naše šole, ki si sami ne morejo plačati razširjenega programa OŠ in bi zato marsikdaj ostali doma.

Po končanem programu smo pripravili pogostitev. Podjetje Blatnik je darovalo potico, šolska kuhinja prigrizke in čaj, nekateri starši so spekli pecivo. Za pozornost in skrb se vsem lepo zahvaljujemo.

Spet je tu praznični december, ko si vzamemo nekaj več časa zase, za svoje bližnje, še posebej pa za naše otroke. Preživimo ga z njimi, saj so željni naše družbe, želijo pokazati, kaj vse že znajo in zmorejo.

V imenu vseh učencev in zaposlenih na šoli POŠ Sušje vam želim sreče, uspehov, zdravja in zadovoljstva v novem letu 2020.

 

Petra Pogorelc

Dostopnost