Skoči na glavno vsebino

Lepa pesem je ugnala celo slabo vreme

Kot že vrsto let se je mladinski pevski zbor Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica tudi v tem šolskem letu odločil preživeti skupaj za vse vključene vedno prekratek vikend.

Učenke predmetne stopnje, ki obiskujejo pevski zbor, so s svojo mentorico učiteljico Natašo Arko v petek, 15.11., po koncu pouka z avtobusom odšle v vasico z imenom Radenci. Vasica je precej oddaljena od večjih naselij, umirjeno lepoto gozdne pokrajine pa kot biser dopolnjuje še reka Kolpa, ki teče ob vasi in predvsem poleti s turizmom kroji njeno življenje.

Tokrat pa so življenje vasi krojili ribniški učenci! Vse tja do nedeljskega kosila je po dolini odmevala pesem mladinskega pevskega zbora, ki je tudi letos od jutra do večera neutrudno garal pod taktirko svoje mentorice Nataše. Seveda pa glasovi in veselo čebljanje v večernih urah s petjem niso potihnili. Zabavne večerne delavnice, kjer so učenke preživele svoj prosti čas, je spremljalo veliko smeha in dobre volje, ki (tako vsaj upamo) ni motila spanja domačinov. Vsekakor pa je dobra volja pregnala deževno vreme, ki naj bi s hudimi nevihtami in obilnim dežjem ob koncu tedna zalivalo kolpsko dolino.Učenke so tako popoldanske premore lahko preživljale kar na prostem, ob igrah z žogo in prijetnih sprehodih po obrobju osamljene vasice.

Kljub vsemu pa pesmi našega zbora niso uspele umiriti reke Kolpe, ki je z povečanim vodostajem in velikansko hitrostjo nemeneč se za nas tekla dalje…

Kolpa se ne da – mi pa tudi ne!  Kljub trdemu delu vseh sodelujočih na vikendu intenzivnih pevskih vaj obljubljamo, da se kmalu spet vrnemo. Kam pa? No, jasno, na Kolpo. K reki, ki nam je v pomoč, ker nam daje moč!

Katja Rus

no images were found

Dostopnost