Skoči na glavno vsebino

September na POŠ Dolenja vas

V ponedeljek, 2. 9. 2019, je v šolske klopi na POŠ Dolenja vas sedlo 72 učenk in učencev.

Petošolci so v drugem tednu  septembra lovili še zadnje vzdihljaje poletja v letni šoli v naravi v Ankaranu.

Vsi skupaj pa smo se že prve dni začeli pripravljati za sodelovanje na prireditvi Druženje KS Dolenja vas, ki je bila 14. 9. 2019. Ta dan smo imeli delovno soboto. Skupina učencev se je v spremstvu učiteljev in gasilcev odpeljala na vrh Belih sten, ki so jih ta dan osvojili pohodniki iz našega kraja. Tam so zaigrali bajko Kako so svatje okameneli. Po prihodu v dolino so učenci pevskega zbora zapeli venček ljudskih pesmi in petje popestrili s kostumi in plesom. Učenci in učitelji smo za popestritev druženja pripravili gibalne in družabne igre na prostem.

Sodelovali smo tudi v projektu Peš s kokoško Rozi. Naši učenci so se trudili samostojno prihajati v šolo in naši kokoški Rozi uspešno »prihodili« zlato medaljo.

Na lepo četrtkovo jutro, 26. 9. 2019, smo se odpravili na jesenski pohod do Nemške vasi. Na poti smo opazovali našo lepo pokrajino, se pogovarjali in smejali. Na cilju smo pomalicali, nato pa z učenci pripravili štafetne igre, igrali nogomet in boj med dvema ognjema. Razveselili smo se obiska učitelja Gregorja, ki nas je razveselil s sladkarijami. Pot nazaj je bila še bolj zabavna, saj smo šli mimo starega mlina čez most v Gaberju. Pot ni bila kratka in lahka, zadovoljstvo otrok pa nepopisno.

Malo si bomo odpočili, za daljši počitek pa nimamo časa, saj se bliža rojstni dan naše šole. Ob tej priložnosti vabljeni vsi, 24.10.2019, ob 18.00, na našo POŠ Dolenja vas, k skupnemu praznovanju in druženju.

 

Učenci in kolektiv POŠ Dolenja vas

Zapisala: Špela Gornik Oražem

no images were found

Dostopnost