Skoči na glavno vsebino

Naj športnik in naj športnica šole

Letos smo že šestič na OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica uspešno izpeljali projekt Naj športnik in naj športnica šole. Projekt smo vodili učitelji športa. Cilj projekta je bil vzpodbujanje športa, povečanje številčnosti na športnih tekmovanjih, dvig kvalitete športnih rezultatov in nagrajevanje naporov in športnih dosežkov. Ustvarjanje pogojev za kakovostno preživljanje prostega časa mladih s športom je namreč ena pomembnejših nalog vseh, ki delamo z mladimi. Hkrati pa nastopi učencev na najrazličnejših športnih tekmovanjih še dodatno dvigajo ugled  naše šole. Projekt je trajal od začetka šolskega leta pa vse do konca.

Naziv športnik in športnica šole lahko pridobita učenec in učenka šole, ki tekmujeta za šolo v posamičnih ali ekipnih športih na medobčinskih, področnih in državnih šolskih športnih tekmovanjih za učence in učenke od 6. do 9. razreda. Tekmovanja pa morajo potekati pod okriljem Zavoda za šport Slovenije ali v organizaciji učiteljev matične šole.    

 

Največ točk in s tem naziv naj športnik šole si je v letošnjem šolskem letu pridobil  učenec 9. razreda   Lev Svit Štupica.

Največ točk in s tem naziv naj športnica šole si je v letošnjem šolskem letu pridobila  učenka 8. razreda Kiara Košir.

Obema dobitnikoma iskreno čestitamo in jima želimo še naprej uspešno športno pot.

ČESTITAMO

 Izvajalec projekta:

aktiv športa

Dostopnost