Skoči na glavno vsebino

Rože potrebujejo sonce, da zacvetijo. Ženska potrebuje le ljubezen.

Drage gospe, spoštovane dame, cvetoče deklice!

V marcu je TISTI dan, posvečen vsem pripadnicam nežnejšega spola, namenjen obeleženju veličastnosti, posebnosti, nežnosti in še vseh drugih čudežnih lastnosti, ki spremljajo žensko. To je dan, katerega namen je spodbuditi ženske, da se spomnijo svoje veličine, ki sicer nima oblike krone in ne predstavlja kupov zlata, ampak se največkrat kaže v toplini, pozornosti, ljubezni, v vsem, kar ženski svet iskreno nudi vsem okoli sebe.

To, da je svet z žensko družbo bogatejši in polnejši, z veseljem priznajo tudi četrtošolci in petošolci OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica. Pod okriljem Šolske skupnosti so v zimskih mesecih naredili cel kup volnenih srčkov, katere so ob DNEVU ŽENA ponesli na ulice naše prekrasne Ribnice in jih podarili mimoidočim predstavnicam lepšega spola.

Prav vsaka ženska bi si zaslužila naše darilce in z njim priznanje svoji veličastnosti! Ker pa nam nikoli ne bi uspelo najti prav vseh žena, smo pač ustavili vsako, ki smo jo srečali na ulici, v pekarni, pred cvetličarno,…in upali, da ponesemo po mestu čim več veselja in hvaležnosti vsem ženskam, ki brez dvoma uspešno izpolnjujejo svoje poslanstvo, bogatijo življenja sebi bližnjim in še vsem, ki potrebujejo kanček naklonjenosti. Mnogokrat namreč ni potrebno biti res močan, če želiš premikati gore. Včasih je dovolj le prijazen pogled, ki prelomi kamnito skalo in naredi vse, kar je pač potrebno. To pa je TISTA moč, ŽENSKA MOČ.

V upanju, da smo uspeli polepšati praznik vsaki ženski, ki nam je prišla na pot, tudi vsem ostalim želimo čudovito pomlad in še lepše leto, ki vas čaka.

Katja Rus in učenci Šolske skupnosti OŠ Ribnica

Dostopnost