Skoči na glavno vsebino

OBISK ŠPORTNE ENOTE SLOVENSKE VOJSKE NA OŠ DR. FRANCETA PREŠERNA RIBNICA

V četrtek, 20. aprila 2023 je našo šolo obiskala športna enota Slovenske vojske. Prireditev se je  pred polno dvorano Športnega centra Ribnica začela s koračnico vrhunskih športnikov, ki so zaposleni v Slovenski vojski. Sledila je himna v izvedbi Šolskega pevskega zbora in nagovor ravnateljice OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica g. Andreje Modic, ki je vsem članom športne enote SV podarila simbolično darilo. Podpolkovnik in poveljnik Jure Velepec nam je nato na kratko predstavil glavne cilje in naloge športnikov, ki jih izvajajo v okviru svojega programa. Sledil je kulturni del, ki je potekal v obliki intervjujev naših učenk (Zarje, Ine Marie, Lare in Eve), ki so z voditeljem Markom predstavili športnike in njihove največje dosežke. Ponosni in veseli smo, da smo v živo videli in spoznali številne nosilce olimpijskih medalj (Žan Kranjec, Tim Mastnjak in Glorija Kotnik), nosilce medalj iz Svetovnih in Evropskih prvenstev (Špela Rogelj, Štefan Hadalin in Lovro Planko) ter zmagovalce tekem Svetovnega pokala (Andreja Slokar, Ana Bucik in  Maruša Štangar). Kako je delati s takim vrhunskimi asi pa nam je razložil trener športne enote Janez Marič, tudi sam bivši vrhunski biatlonec in udeleženec olimpijskih iger.

Ker so na prireditvi sodelovali športniki, smo za njih pripravili tudi zabavno-športni del, kjer so se pomerili v namiznem tenisu s »čebularico« (lesena deska z ročajem za rezanje zelenjave…), predstavili borbo v judu z učenko Mijo Kocuvan (ki je na Evropskem prvenstvu v jujitsu v  Franciji osvojila bronasto medaljo v kategorija U16) in uživali v plesnem nastopu skupine Minime (društvo Mažoret in plesalcev Ribnica). Za konec pa smo spremljali napeto tekmo v »smučanju po ribniško«, kjer se je ekipa alpskih smučarjev (na 7m dolgih lesenih smučkah) pomerila proti mladim rokometašem. V Ribnici ni zaključka  zabavne prireditve brez skladbe Veseli Ribnčan, za kar sta s harmoniko poskrbela naša učenca (Mark Petek in Mark Levstek).

Hvala Slovenski vojski, ki nam je omogočila obisk in predstavitev vrhunskih športnikov, šolskemu pevskemu zboru, vsem sodelujočim učencem  in učenkam, ekipi »Smučarjev iz Lipovca« (za izposojo smuči), podžupanu g. Vojku Štanflju za obisk, ter ekipi učiteljic, ki so sodelovale pri celotnem dogodku.

Pomočnik ravnateljice, Gregor Ilc

Dostopnost