Skoči na glavno vsebino

Skupaj tkemo prijateljstvo

Topla pomlad že odpira svoje cvetove in nas vabi v nove svetove. Spet je tu čas za nove obiske, stare želje in sveža prijateljstva.

»Pohitimo, da česa ne zamudimo!«, so si rekli učenke in učenci 4.a Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica.  Tako so z učiteljico Aleksandro ravno na prvi pomladni dan na široko odprli svoja vrata in v razred k sebi povabili uporabnike VDC-ja v Ribnici.

Učenci so v imenu slovesa od zime svojim gostom najprej zapeli pesem o sneženem možu, ki odhaja na drugo stran sveta, nato pa so svoje obiskovalce povabili, naj se usedejo med učence. Ker so se četrtošolci v zadnjem času veliko pogovarjali o prijateljstvu, so se odločili v ta namen izdelati skupen razredni plakat. Za to pa so potrebovali le še malo pomoči svojih obiskovalcev. Vsak član ustvarjalne skupine je namreč obrisal svojo roko in jo prav na svoj način tudi poslikal. Vsaka roka je namreč unikatna, tako kot je edinstven prav vsak izmed nas. Kljub temu, da smo si med seboj različni, pa je prav, da sprejemamo drugačnost drug drugega. Ko sprejemamo drugačnost, namreč ne izgubimo samega sebe, ampak razširimo svoj svet in vanj sprejmemo še druge.

Po končanem delu smo skupaj ob toplem čaju še malo pokramljali, pred odhodom obiskovalcev iz VDC-ja pa si še izmenjali darila. Neverjetno, kakšna lepa presenečenja smo pripravili drug za drugega! Sedaj polni pričakovanj vsi le še bolj nestrpno čakamo ponovno srečanje!

Današnji dan je bil ponovno dokaz temu, da je lepo odpreti vrata ograje svojega sveta in vanj povabiti še druge ljudi. S širjenjem svojih obzorij namreč tudi rastemo in odraščamo ter se pripravljamo na nadaljnja potovanja v svojem življenju. V želji, da bo naša pot odprta ter polna prijetnih zanimivosti in novosti, že veselo korakamo v pomlad novim dogodivščinam naproti.

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost