Skoči na glavno vsebino

INDIJA KOROMANDIJA

V letošnjem šolskem letu se je več kot 30 prvošolčkov, ki so bili razdeljeni v dve skupini,  srečevalo na popotovanjih v Indijo Koromandijo, v deželo joge za otroke.

Joga v zgodnjem otroštvu s telesnimi položaji spodbuja pozitivno samopodobo in zavedanje telesa. Naš cilj potovanja je bila predvsem netekmovalna aktivnost, skozi katero so se popotniki telesno razmigali (delali na povečanju telesne moči in vzdržljivosti, koordinacijskih spretnostih, gibljivosti, stabilnosti in ravnotežju), hkrati pa se zabavali, igrali igre zaupanja, se učili medsebojnega spoštovanja, prijetnih otroških masaž, tehnik dihanja za umirjanje in boljšega počutja, se sproščali ob vizualizacijah, izdelavah mandal ipd. Jogijske položaje smo s pomočjo jogijskih kartic spoznavali preko asan (jogijskih položajev), ki jih poimenujemo po živalih, saj si otroci na tak način lažje in hitreje zapomnijo položaje.

Otroška joga predstavlja odlično osnovo za kasnejšo »pravo jogo«, predvsem pa uporabno znanje, ki bo otrokom koristilo za stabilnejše vključevanje v hiter tempo življenja, ki jih čaka.  

Namaste! Ljubeče misli, ljubeče besede, ljubeče srce.

Živa Rigler z malimi jogisti

Dostopnost