Skoči na glavno vsebino

VOJNA V UKRAJINI z vidika ribniških učencev

  

  V petek, 11.3., smo se zbrali učenci šolskega parlamenta. Tako kot je za zdajšnje čase značilno, je bila tudi pri nas prva tema vojna, ki divja le slabih tisoč kilometrov in pol od nas, kolikor znaša približna zračna razdalja med Ribnico in Kijevem. To pa znese slabih 19 ur z avtomobilom, kar pa se ni sliši več tako daleč.

     Tega se zavedamo tudi mi, otroci. Čeprav nenatančnih, neresničnih, je internet poln grozljivih novic, vidimo že prve begunce in tudi zbiramo hrano, denar in vse druge, za nas nepotrebne, za nekoga pa nepogrešljive stvari. Čeprav še vedno upamo, da se bodo stvari izboljšale, se nas veliko zaveda, da je stanje resno. Tako resno, da lahko privede tudi do tretje svetovne vojne.

     Mislim, da smo v takih težkih časih vsi spoznali, kako smo nekatere stvari vzeli kar samo po sebi umevne. Na primer mir ali pa dvig cen goriva, podražitev hrane in druge. Vse to smo imeli prej na dosegu roke in nismo znali spoštovati, biti hvaležni.

     Na sestanku smo izdelali tudi majhne transparente in nanje na različne načine napisali, kaj bi mi sporočili svetu oziroma Ukrajini.

     Mislim, da je pomembno, da se otroci zavedamo, kaj se dogaja po svetu, saj bomo nenazadnje mi nekoč tisti, ki bomo vodili svet. In za to moramo biti pripravljeni, da bomo znali vse to ceniti in obdržati.

 

Za šolski parlament zapisala:

Rebeka Duščak, 9. d

Dostopnost