Skoči na glavno vsebino

Medobčinski prvaki

V petek 3.12.2021 je v ribniški športni dvorani potekalo medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za starejše dečke. V tem tekmovanju je bilo prijavljenih šest šol. V Ribnici so tekmovale: Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok, Oš dr. Ivana Prijatelja Sodražica in Oš dr. Franceta Prešerna Ribnica. Ravno tako je tekmovanje na istem nivoju potekalo tudi v Kočevju. Ekipe so tekmovale po sistemu vsak z vsakim. Prvo in drugo uvrščena ekipa se je uvrstila v nadaljnji krog tekmovanja, ki se je odvijal v petek 17.12.2021 v športni dvorani v Kočevju. Naši učenci so v predtekmovanju dosegli naslednja rezultata:

Oš Dr. Ivana Prijatelja Sodražica 3:6 Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica

Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica 9:2 Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok

Tako sta se v nadaljnje tekmovanje uvrstili ekipi Oš dr. Ivana Prijatelja Sodražica in Oš dr. Franceta Prešerna Ribnica.

Naši učenci so v Kočevju imeli najprej za nasprotnika ekipo Oš Stara Cerkev. Po v prvem polčasu zelo izenačeni tekmi so domačini povedli z dvema zadetkoma razlike. Našim fantom se je uspelo vrniti nazaj v igro. Uspeli so zadevati in preobrniti rezultat v našo korist. Tako smo zmagali z rezultatom 4:2. V drugem srečanju smo imeli za nasprotnika OŠ Ob Rinži. Tudi z njimi smo zaostajali, a na koncu vendarle uspeli in zmagali z 3:1.

Čestitke gredo tudi pedagogu Janku Ilcu, ki je ob odsotnosti Tadeja Levstka več kot uspešno vodil naše fante, ter tako pripomogel k odličnemu rezultatu.

V zadnjem srečanju smo se pomerili z našimi prijatelji iz Sodražice. Vsi učenci so dobili priložnost za igro in jo lepo izkoristili, ter tekmo zaključili z rezultatom 1:1. Skupaj smo dosegli dve zmagi in en remi kar je zadostovalo za končno 1. mesto na turnirju. Tako so se naši učenci uvrstili na področno tekmovanje, ki bo potekalo v mesecu februarju.

Vsem igralcem čestitam za fer in poštene nastope.

aktiv šv:

Tadej Levstek, prof.

 

Dostopnost