Skoči na glavno vsebino

Z vetrom v laseh

Z vetrom v laseh

Priznam. Vetra v začetku ni bilo. Ni bilo niti sonca, zato so noge naših osmošolcev, ki so se v torek, 21.9., odpravili na kolesarjenje, kar rade zagnale pedala na kolesih.  Res da vremena nismo mogli ravno zbirati, kajti lovili smo Evropski teden mobilnosti, ki poteka od 16. do 22.9., vendar smo se z učitelji športa, s katerimi sem tokrat sodelovala, »tam zgoraj« dogovorili za dobro vreme. »Le začetek naj bo nekoliko ostrejši«, smo rekli.

Skoraj 60 osmošolcev je tokrat v okviru predmeta »Šport za zdravje« odkolesarilo na zanimivo pot vse do ribnika Smrekovec, ki leži v okolici Sodražice. Ker smo si za naš izlet izbrali stranske poti, le bila proga, katero smo si zadali, nekoliko daljša, ampak vsekakor bolj zanimiva. Zaradi velikega števila učencev sta nas poleg učiteljev športa ter spremljevalk Nataše in Olge spremljala še policista, zaradi česar smo se res lahko počutili varno.

Pod okriljem projekta Evropski teden mobilnosti, ki spodbuja uporabo trajnostnih oblik mobilnosti, smo učitelji želeli učencem kolesarjenje prikazati v najlepši luči in jih motivirati za vse pogostejšo uporabo koles tudi v njihovem prostem času. Vsekakor upam, da nam je to uspelo, kajti dan je bil res čudovit.

Kmalu po tem, ko smo zapustili Ribnico, se je namreč na nebu prikazalo sonce, ki je svetilo ravno prav močno. Na počitku ob ribniku pa je bilo vreme prekrasno, toplo, brez sapice. Kar težko se je bilo odločiti in odkolesariti proti domu! Ker pa je jesenski čas s klicanjem noči neusmiljen, smo se pozno popoldne pač morali odpraviti proti domačemu mestu – Ribnici. Čisto malo utrujeni in precej zadovoljni z današnjim dnem so učenci ravno prav motivirani za nadaljnje kolesarjenje odšli vsak na svoj dom. Naj motivacija za kolesarjenje kar traja in se čim prej tudi realizira!

 

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost