Skoči na glavno vsebino

Prikazalo se je sonce

Končno so tu!!! Saj veste, govorim o težko pričakovanih počitnicah!!! Naši učenci so se jih letos pa res pošteno načakali. V tem popolnoma drugačnem, s korona zaznamovanem šolskem letu je želja po nečem normalnem še večja. Torej naj bodo vsaj počitnice take kot se spodobi, »ta prave«!

Učenci 3. d Osnovne šole Ribnica so sicer s svojimi osmimi oziroma devetimi leti res še zelo mladi, vendar o počitnicah znajo že res veliko povedati in napisati. V pogovoru o počitnicah, morju, planinah, bazenu in podobnem pa so se naši tretješolci spomnili še na starostnike, ki živijo v Domu starejših občanov Ribnica.

Kako pa oni preživijo poletje?

Ali sploh imajo počitnice?

Kam pa gredo na počitnice?

Ali lahko jedo sladoled?

Ali sploh znajo plavati?

Pa si v resnici želijo na morje?

Še mnogo podobnih vprašanj se je pojavilo v pogovoru o starejših ljudeh in počitnicah, zato so mladi možgančki napeto delali s polno paro. In jasno, da se je v malih glavah porodila odlična ideja!

Učiteljica oddelka podaljšanega bivanja gospa Mina jim je naslednji dan priskrbela zaobljene kamne v velikosti otroške pesti, katere so najprej po mili volji pobarvali. Nato so na mavrične kamne napisali svoje misli o tem, kakšne počitnice naj bi starostniki imeli, in pisane želje zložili na okensko polico.

Tretješolci so bili s svojim delom zelo zadovoljni, zato je skupina d-jevcev v četrtek, 17. junija odšla na obisk v Dom starejših občanov Ribnica. Starostniki so nas z gospo Sergejo pričakali kar pred vhodom. Tam so jih učenci najprej razveselili s Kekčevo pesmijo, nato pa so jim razdelili še pisane kamne s svojimi željami. Ko so stanovalci Doma zadovoljni mahali tretješolcev v slovo, so si gotovo želeli, da bi se želje tretješolcev uresničile…

In nikoli se ne ve – morda pa se tokrat tudi bodo…

 

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost