Skoči na glavno vsebino

Samo še malo… in ne bomo več prvi – črvi

Še čisto čisto malo, pa bo konec šolskega leta! Vsekakor skrajni čas, da prvošolčki Osnovne šole Ribnica ujamejo zadnje trenutke, ko jim še pripada mesto najmlajših na ribniški šoli. Da bi svoje prvo leto šolanja prav res pošteno zaključili, pa seveda potrebujejo še en čisto pravi nastop. Ker pa se po mestu govori, da so vsekakor najboljša publika v bližini stanovalci Doma starejših občanov Ribnica, so se prvo julijsko sredo prvi-črvi odločili, da jih obiščejo, jim zapojejo in zaplešejo.

Za začetek so učenci in učenke 1.A z učiteljicama Karin in Mirjano za publiko pripravili pesem o Katarini Barbari, ki ni ravno najbolje čuvala svojega doma, pa še zgodbo o Abrahamu in njegovih sedmih sinovih.

1.B z učiteljicama Tjašo in Metko pa se je odločil, da zapoje nekaj modernejšega. Gledalci so uživali v pesmi o zvončku, četudi je pred tem niso poznali, pesmica o goslicah, ki igrajo same čudovite pesmi, ki prinašajo srečo, pa je prav vse občinstvo začarala.

Učenci in učenke 1. D razreda z učiteljicama Mišo in Lucijo so poleg pesmice o zviti lisički pripravili kar čisto pravo plesno točko z naslovom »Ob bistrem potoku je mlin«. Oči začaranih gledalcev so se tako prav prijetno spočile na njihovi umetniji.

Ja, prvošolčki so res dobri, ni kaj! Jasno, da so se tako odlično pripravili, saj so res dolgo čakali na tale nastop. Kdo pa je bil tisti, ki jim je branil priti do Doma starejših občanov Ribnica? Jasno, aprilsko vreme, ki se je po pomoti letos znašlo še v maju! Ker se tega dežja letos nikakor ni bilo mogoče rešiti, so se prvošolčki iz 1.C z učiteljicama Uršo in Lucijo odločili, da tokrat zapojejo eno deževno z naslovom »Tri luže«.

Ker pa si prvošolčki vsekakor ne želijo, da bi dež zapečatil še letošnje poletje in njihove prve čisto prave poletne počitnice, so nam za konec pripravili čisto pravo srečno pesem. Pa so bili naši pevci dovolj glasni, ko so s pomočjo občinstva zapeli srečno pesem? Če je usoda poletja v rokah prvošolčkov, ste lahko prepričani, da bo poletje čudovito!

Foto: Vanja Novak in Katja Rus

Tekst: Katja Rus

 

Dostopnost