OBVESTILO ZA STARŠE OB ODPRTJU ŠOLE ZA 1. TRIADO – 9.2.2021

Spoštovani starši,

 

glede na Odlok vlade in Odredbo župana občine Ribnica, se v torek, 9. 2.,  v šolske klopi ponovno vračajo učenci od 1. do vključno 3. razreda.

Pouk bo organiziran z upoštevanjem vseh ukrepov,  oddelki se med seboj ne bodo mešali. Učenci vsakega razreda imajo pouk in podaljšano bivanje sami v svoji učilnici.

Opozarjamo, da v šolo lahko pridejo samo popolnoma zdravi otroci.

 

  • 1. dan – torek 9.2.

Vsi zaposleni bomo zjutraj opravili testiranje na Covid. Zaradi testiranja ta dan ne moremo zagotavljati jutranjega varstva za prvošolce, zato prosimo starše, da otroke pripeljejo v šolo po osmi uri, pričetek pouka bo ob 8.20.

Ta dan bodo vozili tudi šolski prevozi po spodaj zapisanem voznem redu. Za učence, ki bodo prišli v šolo s šolskimi prevozi, bo zagotovljeno varstvo.

Stavba A  (7.20) – Dolores Arko

Stavba B ( 7.20) – Vesna Bubnjič

POŠ Dolenja vas (7.45) – Špela G. Oražem

POŠ Sušje (7.45) – Petra Pogorelc

 

  • POUK OD 10.2.2021 DALJE

Zaradi preprečevanja širjenja virusa med učenci prosimo, da učenci, ki niso vključeni v jutranje varstvo in niso vezani na šolske prevoze, prihajajo v šolo po naslednjem razporedu:

Ribnica:

Stavba A:         2. razred: 10 minut pred pričetkom pouka,
3. razred: 20 minut pred pričetkom pouka.

Stavba B:         1. razred: 10 minut pred pričetkom pouka,
2. D in 3. C: 20 minut pred pričetkom pouka.

Na POŠ Sušje:

  1. razred: 10 minut pred pričetkom pouka,
    2. razred: 15 minut pred pričetkom pouka,
    3. razred: 20 minut pred pričetkom pouka.

POŠ Dolenja vas: 1. do 3. razred: 10 minut pred pričetkom pouka.

 

Pouk in podaljšano bivanje bosta potekala v matičnih učilnicah:

 

JUTRANJE VARSTVO IN PODALJŠANO BIVANJE

Starše prosimo, da otroke vključijo v jutranje varstvo in podaljšano bivanje le, če to nujno potrebujejo.

Upoštevali bomo prijave, ki ste jih oddali v začetku šolskega leta. Prosimo vas, da otroku, ki bo v podaljšanem bivanju, že prvi dan v beležko napišete, do katere ure bo v podaljšanem bivanju (do 14.20, 15.10 ali do 16. ure). Ker starši ne smete vstopati v stavbo, ob zapisani uri prosim počakajte otroka pred vhodom v stavbo.

 

PREHRANA

Malica bo po 1. šolski uri, kosilo pa po končanem pouku.

Prijave na šolsko prehrano veljajo kot pred zaprtjem šole. Prehrano lahko odjavite v računovodstvo na tel. 01 8350 410 ali pošljete pisno odjavo obroka preko e-pošte na naslov osribnica.prehrana@guest.arnes.si, do 8. ure zjutraj.

Že prvi dan naj učenci v šolo prinesejo zvezke in delovne zvezke po urniku, peresnico in copate. Ni pa potrebno prinesti izdelkov in učnih listov, ki so jih naredili v času šolanja na daljavo. V šolo ne smejo nositi igrač.

Učenci morajo v šolo vstopati z zaščitno masko. Brez maske so učenci lahko le znotraj svojih učilnic.

Starši in drugi spremljevalci v šolo še vedno ne smete vstopati. Pred šolo se ne zadržujte oz. držite varnostno razdaljo ter uporabljate masko.

Učenci, ki zbolijo in kažejo znak kakršne koli okužbe, naj ostanejo doma.

Z željo, da bi šola ostala odprta, vas prosimo za razumevanje in upoštevanje vseh uvedenih ukrepov.

 

Organizacija šolskih prevozov

Odhodi avtobusov oz. kombijev bodo naslednji:

Vstopanje na avtobus je le pri prvih vratih, izstopanje iz avtobusa pa le na zadnjih vratih. Učenci si morajo pred vstopom na avtobus oz. kombi razkužiti roke. Učenci ves čas prevoza nosijo masko, ki prekrije nos in usta. Učenci morajo čakali na vstop v vozilo tako, da vzdržujejo varnostno razdaljo najmanj 2 m. Razpoložljivi sedeži bodo označeni, učenci sedijo na vsakem drugem sedežu. Pri prevozu v šolo morajo učenci zasesti sedeže od začetka proti zadnjemu delu, pri prevozu domov vstopajo v avtobus najprej učenci, ki se peljejo najbolj daleč, zadnji pa tisti, ki bodo izstopili prvi. 

Učenci naj se čim manj dotikajo katerihkoli površin v avtobusu.

Veselimo se vrnitve otrok v šolo.

Ker želimo, da pouk v šoli nemoteno teče, bomo vsa priporočila in ukrepe za preprečevanje širjenja virusa dosledno upoštevali. Enako  pričakujemo tudi od vas.

 

Ravnateljica

Andreja Modic

Dostopnost