OBVESTILO O POTEKU ŠOLANJA OD 7.12. DALJE

Spoštovani starši, dragi učenci.

Obveščam vas, da je Vlada Republike Slovenije zaradi aktualnih epidemioloških podatkov podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

To pomeni, da se šolanje za vse učence žal nadaljuje na daljavo.

Obveščamo vas tudi o načrtu sproščanja ukrepov, na podlagi katerega se bodo na področju vzgoje in izobraževanja ter športne dejavnosti ukrepi sproščali po fazah:

  1. v oranžni fazi umirjanja (pod 1000 okužb / 1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se predvideva odprtje vrtcev in šol za 1. triletje ter osnovnih šol prilagojenim programom in zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Sprostile se bodo lahko tudi športne aktivnosti na prostem.
  2. v rumeni fazi umirjanja (pod 600 okužb / 500 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se osnovne šole odprejo v celoti. V šole se vrnejo tudi zaključni letniki srednjih šol.
  3. v zeleni fazi umirjanja (pod 300 okužb) se odpravijo vse omejitve na področju vzgoje in izobraževanja ter športnih dejavnosti.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov po fazah se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bodo predvideni ukrepi posamezne faze stopili v veljavo drugi naslednji dan po ugotovitvi.

 

Zavedam se, da učenci in starši vlagate veliko napora za opravljanje vseh šolskih obveznosti doma in se vam za vaš trud iskreno zahvaljujem. Vem, da je težko in naporno, verjamem pa, da so vam naše učiteljice in učitelji na voljo tudi za pogovor, v kolikor ga potrebujete. Prav tako naša svetovalna služba, v kolikor potrebujete kakšen odgovor ali nasvet, pa se lahko obrnete tudi name.

Smo pa v mesecu decembru, ki naj vam kljub vsem ukrepom prinese nekaj čarobnega v vaše domove. V pričakovanju božično-novoletnih praznikov pa zdržite še dobra dva tedna, nato pa sledijo počitnice, ko si bomo lahko vsi malo oddahnili.

V upanju na čimprejšnje odprtje šol vas lepo pozdravljam in vam vsem želim vse dobro.

Ravnateljica Andreja Modic

Dostopnost