Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO O NOVIH UKREPIH OD 21.9. DALJE

Spoštovani učenci in starši,

 

Želim vas obvestiti, da je v petek pozno zvečer vlada republike Slovenije sprejela dopolnjeno odredbo v zvezi z nošenjem zaščitnih mask v šolah. Z odredbo je šole obvestilo ministrstvo z okrožnico. Ker gre za Odredbo, smo k upoštevanju zapisanega zavezani, saj  ne govorimo več o priporočenih ukrepih.

 

S ponedeljkom, 21. 9. 2020, stopijo v veljavo novi ukrepi, ki so vezani na nošenje mask v zaprtih javnih prostorih, med katere sodijo tudi šole.

 

Ti ukrepi za šole določajo, da je uporaba zaščitne maske za učence od vključno 7. razreda do 9. razreda obvezna pri gibanju in zadrževanju v šoli, torej tudi med poukom, če ni zadoščeno razdalji 1,5 m med učencema.

 

OD PONEDELJKA, 21.9.2020 DALJE VELJA:

 

– za učence od 1. r do vključno 6. razreda se NIČ NE SPREMENI.

Zaščitne maske so za te učence obvezne v skupnih prostorih (hodniki, avla, stranišča, jedilnica).

 

– za učence od vključno 7. razreda dalje pa so sedaj maske OBVEZNE v vsakem zaprtem prostoru, torej tudi v šoli. Izjema pa je, da zaščitne maske pri pouku ni potrebno nositi, če je razdalja med učencema 1,5 m. V kolikor bo le mogoče, bomo na šoli seveda to storili in učencem tako med poukom ne bo potrebno nositi zaščitne maske.

Bo pa zaščitna maska za vse učence od vključno 7. razreda naprej obvezna med odmorom tudi v učilnici, ko se med sabo zbližajo.

 

– zaščitne maske za učitelje, ki poučujejo od 7. razreda naprej, so obvezne pri predavanju snovi ves čas, medtem ko si masko učitelji do vključno 6. razreda lahko snamejo, če zagotovijo razdaljo do učencev.

 

Prosim starše, da z novimi ukrepi seznanite vaše otroke tudi sami in tako skupaj prispevajmo k zmanjšanju širjenja okužbe s koronavirusom. S tem lahko skupaj pripomoremo k temu, da bo pouk še naprej potekal v šoli.

 

Lepo vas pozdravljam,

 

Andreja Modic, ravnateljica

Dostopnost