Skoči na glavno vsebino

Obvestilo ob zaprtju šole 13. 3. 2020

Spoštovani starši!

Glede na Odredbo o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja vas obveščamo, da bo OŠ Ribnica od 16. 3. 2020 do predvidoma 29. 3. 2020 zaprta.

Hkrati vas obveščamo, da sta odpovedani tudi obe šoli v naravi – za 6.r. zimska na Krvavcu in za 8.r. naravoslovni tabor v Planici.

Prioriteta šole je, da naredimo vse za preprečitev širjenja okužbe. Zato prosim,  da v času začasnega prenehanja izvajanja vzgojno-izobraževalne dejavnosti v šoli strogo upoštevate apel infektologov s klinike za infekcijske bolezni UKC Ljubljana, ki poleg zaprtja vseh izobraževalnih ustanov, muzejev, diskotek, kinodvoran in drugih javnih ustanov, odsvetujejo tudi daljše zadrževanje v velikih nakupovalnih centrih ipd. Hkrati predlagajo tudi, naj se ljudje, v kolikor je le možno, čim bolj zadržujejo doma. To še posebno velja za otroke. Omejitev medsebojnih stikov v naslednjem kratkoročnem obdobju je nujna, saj na ta način poskrbimo za svoje lastno zdravje in varnost ter zdravje in varnost drugih.

Šola bo, v kolikor bo potrebno, zagotovila varstvo za učence od 1. do 5. razreda.

Do varstva so upravičeni le zdravi otroci, pri katerih oba starša opravljata nujne poklice v času razglasitve epidemije (zdravstveni delavci, policija, vojska …)

Starše, ki so do varstva otrok upravičeni, in ne morejo zagotoviti varstva v domačem okolju, prosimo, da nam po možnosti še danes (petek, 13. 3. 2020) do 14. ure sporočijo na tel. številko 01 8350 400 ali elektronski naslov andreja.modic@guest.arnes.si ali na številko 041 983 919 (Andreja Modic), če bodo varstvo potrebovali (dan, čas).  Pri tem potrebo po varstvu tudi utemeljite in sicer tako, da sporočite podatke, kje sta starša zaposlena. Prevozi od ponedeljka 16. 3. 2020 odpadejo.

Varstvo z zagotovljeno prehrano (malica, kosilo) bo organizirano v pritličju stavbe B za centralno šolo in obe podružnici. Urnik varstva bomo prilagodili potrebam staršev.

V času zaprtja šole bo šola zagotavljala vzgojno-izobraževalni proces na daljavo.

O načinu izvajanja pouka na drugačen način (na daljavo) boste starši obveščeni preko eAsistenta in šolske spletne strani.

 

Ribnica, 13. 3. 2020                                                         Ravnateljica Andreja Modic

Dostopnost