Skoči na glavno vsebino

Navkljub vsemu … ljubezen

V četrtek, 6. 2. 2020, smo si ogledali prireditev ob kulturnem prazniku z naslovom Navkljub vsemu…ljubezen, ki je bila v celoti zelo dobro oblikovana.

Na začetku smo poslušali himno, ki jo je na trobento zelo lepo zaigral Bogdan Arko. V nadaljevanju so nastopajoči slikovito predstavili življenje in delo Josipa Jurčiča in nato uprizorili njegovo povest Sosedov sin. Petra Levstik je kot pripovedovalka povezovalo celotno zgodbo. Žana Lovšin je nazorno odigrala vlogo Franice, edinke bogatega Smrekarja. Dobro, odločno in prijazno Smrekarico je izvrstno odigrala Sofija Zoja Vlahov in se dobro vživela v svojo vlogo. Miha Šilc je uprizoril odločnega in trmastega Smrekarja, kot da bi bila vloga pisana prav zanj. Sosedovega Štefana je odlično predstavil Luka Klun.

Za popestritev je poskrbel mladinski pevski zbor, ki je zapel dve pesmi. Žana in Luka sta bila zelo pogumna, da sta del pesmi zapela solo. Prireditev mi je bila zelo všeč. Dramatizacija Jurčičevega Sosedovega sina je bila ravno prav dolga in scena pravšnja, saj ni dobro, če je preveč rekvizitov na odru.

Tako predstavo bi si ogledala še enkrat in ogled priporočila še komu.

Nika Andoljšek, 9. a

 

Dostopnost