Skoči na glavno vsebino

PRAZNOVANJE 60 LET POŠ DOLENJA VAS

Sredi poljan, na majhnemu hribčku, ki je obdan s travniki, stoji naša mogočna šola. Krasi jo lepa zunanjost, šolsko igrišče, skalnjak in šolski vrt. Bogatimo jo učenci in učitelji, ki jo vsak dan z veseljem obiskujemo.

Skupaj z učenci in kolektivom naše podružnične šole smo tudi tokrat združili moči in v naši šoli v četrtek, 24.11.2019, pričarali nepozaben večer ob praznovanju 60-letnice njenega delovanja.

Pripravili smo kulturni program, z njim predstavili življenje v šoli nekoč in danes ter povzeli zadnjih 10 let ustvarjanja in življenja na POŠ Dolenja vas. Na hodniku šole smo postavili razstavo z naslovom Po poteh naših prednikov in tako povzeli triletno sodelovanje v projektu Zgodovina domačega kraja. Ob tej priložnosti smo izdali tudi šolsko glasilo. Posladkali smo se z rojstnodnevno torto, kot se za praznovanje spodobi.

Mislim, da smo tudi tokrat dokazali, da je naša šola kljub temu da šteje letos 72 učenk in učencev, 8 učiteljev, kuharico, čistilko in hišnika, velika šola in da za nas še kako drži  misel, ki je zapisana ob vhodu v šolo in se glasi:

Kar ne zmorem jaz – zmoreš ti,

kar ne zmoreš ti – zmorem jaz,

skupaj zmoremo veliko!

Zahvaljujemo se tiskarni Linear za brezplačno vezavo našega šolskega glasila, KUD-u France Zbašnik za ozvočenje prireditve, vsem, ki ste kakorkoli sodelovali v našem projektu ter vsem, ki ste nam ta večer polepšali z obiskom.

Zapisala: Špela Gornik Oražem, vodja POŠ Dolenja vas

Foto: Marjan Novak

no images were found

Dostopnost