Skoči na glavno vsebino

Gremo peš s kokoško Rozi!

Kot vsako leto je tudi tokrat po zabavnih počitnicah prišel september in z njim šola. Čeprav učenci ravno ne hrepenijo po domačih nalogah in popoldanskem učenju, pa vseeno prav vsi nestrpno čakajo prvi šolski dan, ko ponovno srečajo svoje sošolce oziroma spoznajo nov izbor vrstnikov za skupno guljenje šolskih klopi.

Ponoven pričetek šolskega leta pa med drugim predstavlja pomemben izziv tudi glede povečanja prometa v okolici šole. Da bi bilo še posebno zjutraj v okolici šole čim manj prometne gneče, smo se odločili, da pokličemo na pomoč kokoško Rozi, ki najraje v šolo pride peš.

Na razredni stopnji OŠ Ribnica in na podružnični OŠ Dolenja vas bodo v naslednjem tednu v skladu z zahtevami projekta Trajnostna mobilnost v osnovnih šolah učiteljice spodbujale prihajanje učencev v šolo na način trajnostne mobilnosti (prihod v šolo peš, s kolesom, s skirojem, s šolskim avtobusom). Pri tem nam bo seveda najbolj pomagala kokoška Rozi s svojimi dnevnimi nagradami za primeren način prihoda v šolo. Z željo po spremembi potovalnih navad učencev, po spodbujanju gibanja otrok in krepitvi zdravja ter s potrebo po zmanjšanju motoriziranega prometa v okolici šol in s tem tudi zmanjšanju okoljskih obremenitev vsi izvajalci projekta upamo, da bomo kar se da uspešni.

Starši, pomagajte nam še vi, in gotovo nam bo uspelo!

Katja Rus in Nataša Andromako Šilc, koordinatorici projekta

Dostopnost