Skoči na glavno vsebino

V svetu glasbe smo lahko za vedno otroci

Poletje za večino predstavlja čas umiritve, čas oddiha po napornem delavnem letu. Še posebno pomemben je ta čas za učence, ki so vse tja od septembra sedeli za šolskimi klopmi, se učili in res veliko novega spoznali, pa tudi marsikaj zanimivega izdelali. Vsekakor je prav, da si delo vzame malo oddiha, pospravi šolske potrebščine na podstrešje in dovoli igri, da v poletju stopi na zmagovalno stopničko.

Tudi učenci 3.A Osnovne šole dr. Franceta Prešerna iz Ribnice že komaj čakajo poletje. Celo šolsko leto so bili prav zares delavni in pridni. Pisali so spise, se ubadali z veliko začetnico in računanjem do 1000, o preglavicah, katere jim je delala poštevanka, pa raje sploh ne govorimo. AMPAK na koncu jim JE USPELO!

In ko jim je bilo res najtežje, kaj menite, kdo jim je stal ob strani? Kdo je bil tisti, ki jih je poleg njihovih staršev vedno razumel? Kdo jim je poleg razredničarke Tanje pomagal soočiti se z največjimi problemi? Kaj je bilo tisto, kar jim je pomagalo doseči vse zastavljene cilje?

Ja, prav imate! Glasba je bila tista, ki jih je zvesto spremljala celo šolsko leto! Pomagala jim je, da so vztrajali, nikoli obupali in uspešno rešili vse težave. Poleg tega pa je glasba poskrbela še za to, da so bili vedno dobre volje in se veselo vračali v svoj razred, v šolo. Vsekakor je magična tale glasba, ni kaj…

Zato so se tretješolci odločili, da v zadnjem tednu tega šolskega leta svojo glasbeno zgodbo predstavijo tako svojim družinam kot tudi starostnikom iz Doma starejših občanov Ribnica. Saj veste, mi, odrasli pogosto pozabimo na različne otroške ukane, zato je prav, da nas otroci pocukajo za rokav in nam pokažejo, kako enostavno je včasih življenje.

No, starostnike Doma starejših občanov Ribnica so vsekakor prepričali! S celim kupom svojih pesmi, katere je vsake toliko spremljal tudi ples, so v avli Doma naredili povsem čarobno vzdušje. In prav je tako! Življenje bo čudovito, če bomo upoštevali navodila tretješolcev. Pravijo namreč, da se moramo imeti radi in sami poskrbeti, da bo sonce nad nami vedno močno sijalo.

Pa nam bo to uspelo? Dajmo, poskusimo – vsaj čez poletje. Šolarji so namreč obljubili, da si bodo jeseni zopet vzeli čas za nas, odrasle, in nam podali nujne nasvete za prijetno življenje. Do takrat pa uživajmo vsi skupaj v poletju in počitnicah!

Katja Rus

no images were found

 

Dostopnost