Skoči na glavno vsebino

V pričakovanju počitnic

»Neverjetno, kako čas hiti! Samo še nekaj dni – in spet nas več ni!«, sta stanovalcem zaprtega oddelka Doma starejših občanov Ribnica povedali četrtošolki Lara in Tina.

To je seveda popolnoma res. Vendar so se učenci 1. C Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica z učiteljicama Niko in Lucijo vseeno odločili, da s stanovalci Doma preživijo svoje zadnje sredino dopoldne v tem šolskem letu. Ker v prvem razredu učenci res veliko pojejo in so tekom šolskega leta pri petju postali pravi mojstri, so se seveda pred odhodom na morje odločili za glasbeno obarvani repertoar in k sodelovanju povabili tudi gledalce.

Pa mislite, da se prvošolci celo šolsko leto ubadajo samo s petjem? O ne ne, sploh ne. Mali mojstri znajo ob koncu prvega leta šolanja že res veliko. Povedali so zbranim stanovalcem, da poznajo velike tiskane črke, z njimi pišejo in tudi berejo. Poleg tega pa so tudi že spretni matematiki, saj štejejo in tudi računajo vse tja do 20. Vsaj tako kot pri računanju pa so dobri tudi pri plesu, kar so občinstvu seveda dokazali z izvrstnim račjim plesom.

Seveda pa so prvošolčki zelo spretni tudi pri risanju, zato so se odločili, da ob koncu svojega druženja s starostniki za njih še narišejo nekaj poletnega. S seboj so prinesli veliko papirja, ki si je želel biti porisan. Vesele barvice so kar same poskakale v otroške roke in ni kazalo drugega kot začeti z ustvarjanjem. Ker starostniki nadaljnja 2 meseca otrok iz Osnovne šole Ribnica ne bodo videli, je prav, da jih nekaj vseeno spominja na šolarje. Lepa poletna razstava otroških sličic, ki je končala na ograji terase, bo v poletnem času gotovo dosegla svoj namen.

Ko so učenci popili zasluženi sok, so se zadovoljni s svojim delom od starostnikov poslovili in s poletnimi pozdravčki nazaj na šolsko igrišče odbrzeli. Saj veste, čas hiti! Pohitimo, da nas igra ne zapusti!

Katja Rus

no images were found

 

Dostopnost