Skoči na glavno vsebino

Naši učenci osvojili naslov medobčinskega prvaka v malem nogometu za mlajše dečke

V torek 21.3.2023 je v ribniški športni dvorani potekalo medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za mlajše dečke. Na tekmovanju je bilo prijavljenih šest osnovnih  šol.

V Ribnici so tekmovale: Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok, Oš dr. Ivana Prijatelja Sodražica in Oš dr. Franceta Prešerna Ribnica. Ravno tako je dan kasneje tekmovanje potekalo tudi v Kočevju. Ekipe so tekmovale po sistemu vsak z vsakim. Prvo in drugo uvrščena ekipa se je uvrstila v nadaljnji krog tekmovanja, ki se je odvijalo v petek 24.3.2023 v športni dvorani v Kočevju.

Učenci oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica so v predtekmovanju dosegli naslednja rezultata:

Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok 0:3 Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica

Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica 0:2 Oš Dr. Ivana Prijatelja Sodražica

Tako sta se v nadaljnje tekmovanje uvrstili ekipi Oš Dr. Ivana Prijatelja Sodražica in Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica.  

V Kočevju smo tako imeli še štiri najboljše ekipe, ki so se pomerile po tekmovalnem sistemu vsak z vsakim.

Naši učenci so se najprej pomerili ekipo Oš Stara Cerkev. Učenci so prikazali zelo dobro, zrelo in odgovorno igro, ki jim je na koncu prinesla zmago  z  končnih 1:0 (strelec je bil Val Pucelj).

V drugi tekmi jih je čakala Oš Zbora Odposlancev. Tudi v to tekmo so šli učenci polni optimizma. Nanizali so si številne priložnosti, ki so se tudi zelo hitro spremenile v zadetke. Hitro smo povedli z 3:0, tako, da so lahko priložnost dobili vsi učenci. Tekmo smo rutinirano pripeljali do konca z rezultatom 5:0. (zadetke so dosegli; 3 je dal Jan Starc, po enega Val Pucelj in Taj Belaj).

V zadnjem srečanju smo se pomerili s starimi znanci iz Oš dr. Ivan Prijatelj Sodražica. Učenci so šli v tekmo malo zelo motivirani, saj smo se že pred to tekmo uvrstili kot prvaki na področno prvenstvo. Ker pa smo hoteli tudi v tej tekmi pustiti pozitiven vtis, ki nas je krasil skozi cel turnir, smo se temu primerno tudi lotili tekmeca. Nismo jim prepustili kaj veliko, hitro smo dosegli dva zadetka za mirno nadaljevanje srečanja. Na koncu pa smo slavili z 2:1. (oba zadetka je dosegel Gašper Centa).

Tako smo s tremi zmagami povsem zasluženo prejeli pokal za prvo mesto, ter uvrstitev na področno tekmovanje, ki pa še pride. Tudi tam bomo poizkušali po svojih najboljših močeh predstavljati našo šolo, kot šolo, ki ima veliko dobrih športnikov in športnih ekip.

Vsem igralcem v imenu športnega aktiva iskreno čestitamo za dosežek.        

 Članek pripravil:

 Tadej Levstek, prof.

Dostopnost