Skoči na glavno vsebino

Kriva usta, polna pusta

Da bo debela repa in korenje,

mora biti na pustni torek norenje!!!

Stare modrosti niso na svetu kar tako, za staro šaro, zato smo jih na pustni torek v Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna Ribnica vzeli kar za res. Oblekli smo pisane kostume, se zavili v barvaste šale, nataknili takšne in drugačne maske ter klobuke in odšli na res dolgo pot.

Rekli smo si, da se je za debelo repo in korenje pač treba potruditi, zato smo bili temeljiti. Najprej smo obiskali vrtec, kjer se skrivajo najmlajši Ribničani, ki so nam na široko odprli vrata ter s pustnim sprevodom osnovnošolcev zapeli in zaplesali. Nato smo pokukali še v Dom starejših občanov Ribnica, kjer nas je v avli pričakal cel kup maškar, ki so le na hitro morda spominjale na stanovalce doma. Nato smo glasno in veselo odkorakali v Zdravstveni dom Ribnica, kjer smo vsaj na pustni torek učinkovito premagali vse bolezni in nadležne viruse. Mama Pomlad, ki je uspešno vodila res dooooolgo kolono maškar, se je nato odločila še za sprehod čez našo lepo Ribnico. Da je bilo vse kot treba, so nas lepo pozdravili tudi uslužbenci Upravne enote Ribnica in Občine Ribnica ter nam veselo mahali v pozdrav. Po zabavnem in glasnem sprehodu vse tja do ribniške cerkve smo se po trgu vrnili nazaj v naš »drugi dom« – ribniško osnovno šolo, kjer smo še naprej veselo rajali v prepričanju, da smo res dobro opravili svojo nalogo in uspešno priklicali pomlad.

Hvala vsem, ki ste rajali z nami, nam mahali, z nami plesali in peli, nas spodbujali z bomboni in nam zaigrali na harmoniko. Bili ste natančno tisto, kar smo potrebovali za uspešen pregon zime! V pričakovanju čudovite pomladi se že veselimo naslednjega pustovanja, seveda skupaj z vami.

Vesel in norčav pustni pozdrav!!!

Foto in tekst: Katja Rus

Dostopnost