Skoči na glavno vsebino

STAREJŠI DEČKI V POLFINALU ŠŠT!!!

V sredo, 15.02.2023 je v Športnem centru Ribnica potekal rokometni četrtfinalni turnir Šolskih športnih tekmovanj, kjer sta poleg naše šole uvrstili še OŠ Šmihel iz Novega Mesta in OŠ Šmartno pri Litiji.

 Turnir je potekal po sistemu vsak proti vsakemu. Prvo tekmo so naši učenci igrali proti OŠ Šmartno. Razen prvih 10 minut srečanja je bila tekma hitro odločena, saj so domači rokometaši z dobro obrambo in hitrimi protinapadi uspeli naredi razliko par zadetkov in prvi  polčas dobili z rezultatom 13:6. Tudi v drugem polčaus je bila slika podobna in tekma se je končala z zanesljivo zmago domačih rokometašev s končnih 25:11. Strelci na prvi tekmi so bili: Aleksej Klun in Ožbe Belaj oba po 4, Tian Kucler, Maks Ilc in Maks Lovšin vsi po 3, Lev Svit Štupica, Lovro Rus in Nik Belaj vsi po 2, Nik Levstek in Imad Begič oba po 1 zadetek.

V drugi tekmi sta se pomerili gostujoči šoli OŠ Šmihel iz Novega Mesta in OŠ Šmartno pri Litiji. Zmagala je ekipa iz Novega Mesta z rezultatom 25:18.

 To je hkrati pomenilo, da bo o zmagovalcu in potniku na polfinalni turnir odločala zadnja tekma. Pred polno ribniško dvorano domačih navijačev so naši fantje bolje začeli  in povedli 2:0. Sledilo je par zgrešenih strelov in napak, kar so gostje iz Novega Mesta hitro izkoristili povedli 2:3. Nato pa se izkazala domača obramba in z nekaj zaporednimi obrambami vratarja Patrika Kavščka in hitrimi protinapadi povedla z 8:3. Po minuti odmora gostujoče ekipe so domači  fantje nadaljevali z zanesljivo igro v napadu držali razliko 4 zadetkov in prvi polčas se je končal z rezultatom 12:8 za OŠ dr. F. Prešerna Ribnica. V drugem polčasu je pri domači ekipi odlično začel vratar Patrik Merhar in dobesedno zaklenil gol. Z odličnim napadom in učinkovitima Ožbetom Belajem in Maksom Lovšinom so Ribničani hitro povedli in prednost povečali na 6 zadetkov (19:13). Prednost se do konca ni spremenila, saj so tudi ostali igralci nadaljevali z dobro igro in na koncu so ribniški osnovnošolci slavili z rezultatom 25:19.

S tem so se kot prvouvrščena ekipa  uvrstili v polfinale ŠŠT. Strelci na drugi tekmi so bili: Ožbe Belaj 10, Maks Lovšin 5, Nik Belaj in Tian Kucler oba po 3, Nik Levstek, Aleksej Klun, Maks Ilc in Žiga Fajfar vsi po 1 zadetek.

 Pri domači ekipi lahko za veliki uspeh pohvalimo vse igralce in upajmo, da se bomo lahko veselili tudi po pofinalnem turnirju.

 Rezultati:

OŠ dr. F. Prešerna Ribnica: OŠ Šmartno                   25:11

OŠ dr. F. Prešerna Ribnica : OŠ Šmihel Novo Mesto 25:19

OŠ Šmartno : OŠ Šmihel Novo Mesto                         18:25

 

Gregor Ilc, vodja tekmovanja

Dostopnost