Skoči na glavno vsebino

S SONČKOM korakamo proti počitnicam

Prišel je čas in zopet se počasi izteka šolsko leto…

Ker je tudi letos šola vsem vzela kar precej časa, se počitnic na Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna Ribnica učenci zelo veselijo. Kljub stalnemu pomanjkanju prostega časa pa so učenci, ki so letos sodelovali v projektu »Korak k sončku«, v juniju konec šolskega leta začinili s predpočitniško predstavo, ki nas je spomnila, da si kljub medsebojni drugačnosti počitnic želimo prav vsi.

Izvedli smo kar 3 predstave, na katere smo povabili predšolske skupine Vrtca Ribnica, uporabnike Varstveno delavnega centra Ribnica, pa tudi učence 1. triade, ki obiskujejo šolo v Ribnici.

Za začetek so učenke in učenci iz 4.d z učiteljico Tanjo za gledalce pripravili dramatizacijo zgodbice »MAVRIČNA RIBICA«, ki govori o drugačnosti. Mavrična ribica, ki je bila v širnem morju najlepša in se je tega tudi dobro zavedala, sčasoma spozna, da ni nič boljša kot vsa ostala morska bitja. Pogosto smo si namreč vsi tako zelo podobni, čeprav izgledamo drugače. Čudovita mavrična ribica se je po ugotovitvi, da je osamljena, če se ne druži s svojimi vrstniki, vendarle odločila deliti svoje dragocene luske z ostalimi prebivalci morja. Šele tedaj je spoznala, kaj je prava sreča.

Učenke in učenci 2.b z učiteljico Niko pa so pod okriljem ideje o tem, da smo si drugačni, za občinstvo izbrali glasbeno obarvane točke. Najprej so zapeli pesem »Bodi drugačen«, ki različnost med nami popolnoma sprejema, nato pa so še zaplesali 3 zabavne plese, s pomočjo katerih smo vsi vsaj za nekaj trenutkov pozabili na prihajajoče počitnice.

Glasbeni navdih pa je spremljal tudi »Ropotarnico«, katero sestavljajo Gaj, Tine in Oto. Pod mentorstvom učiteljic Eve in Irene, ki res znata pritisniti na prave tipke, ko iščeta skrite vrline razigranih dečkov, so namreč zatresli dvorano s svojo bobnarsko točko. Predstava tolkalcev ob spremljavi skladbe z naslovom »Believer« je vsekakor napravila vtis na občinstvo.

Ker je bilo energije med nastopajočimi še dovolj, smo se odločili, da se na koncu izkažejo še v petju. Ker so počitnice res najboljše, če jih preživimo v prijetni družbi, so vsi nastopajoči skupaj zapeli še pesem o prijateljstvu, nato pa v pričakovanju počitnic nastop zaključili s »Sekirco v medu«. Petošolki Ina in Ema, ki sta imeli spremno besedo v predpočitniški predstavi, sta nas namreč opomnili na to, da tudi počitnice lahko pobegnejo, če bomo predolgo odlašali. Tako so učenci hitro ubrali pot pod noge in že nam mahajo, eni z morja, drugi s hribov.

Ne pozabite oditi na oddih tudi vi! Pa lepe počitnice vsem skupaj!!!

Tekst: Katja Rus

Foto: Nataša Andromako Šilc

Dostopnost