OBVESTILO STARŠEM IN UČENCEM O NOVIH UKREPIH V ŠOLI 8.11.2021

Spoštovani starši,

 

v petek pozno zvečer je vlada sprejela nove odloke za zamejitev širjenja okužbe s SARS-CoV-2, ki začnejo veljati danes, 8. 11. 2021, in imajo posledico tudi na delovanje šole.

 

  1. Za vse učence šole je nujna uporaba zaščitne maske ves čas bivanja v šoli. Za predmetno stopnjo je to veljalo že od 1. 9. 2021, za razredno stopnjo pa se uvaja stalno nošenje zaščitne maske z današnjim dnem.
  2. Dovoljene so le kirurške maske in maske tipa FFP2.
  3. Vsak obiskovalec, ki želi vstopiti v šolo, mora pokazati dokaz o izpolnjevanju enega od PCT pogojev, ob kateremu mora nujno po novem pokazati tudi osebni dokument.
  4. Samotestiranje v tem tednu (do 14. 11. 2021) izvajajo učenci še vedno doma. Zaradi težke situacije z okužbami vas prosim, da le to redno izvajate in razrednike takoj obvestite ob morebitnem pozitivnem rezultatu.

 

V petek smo morali v karanteno poslati kar 3 oddelke. V dveh oddelkih, kjer so bile maske obvezne ves čas pouka, se okužba po sedaj znanih podatkih ni prenesla na druge učence, medtem ko se na razredni stopnji, kjer zaščitne maske še niso bile obvezne, okužba širi. To dokazuje, da je nošenje zaščitne maske v razredu pomemben in smiseln ukrep pred širjenjem virusa.

V vsakem primeru virus zelo intenzivno kroži tudi pri nas, zato moramo VSI res narediti vse, da bi bilo šolsko okolje čimbolj varen kraj za vaše otroke.

 

Glede obveznega samotestiranja v šolah od 15.11.2021 naprej danes še ne bom pisala, saj je še veliko nejasnosti in imam tudi sama, kot verjetno tudi vi, več vprašanj kot odgovorov.

Ravnatelji bomo odgovore zahtevali v tem tednu na sestankih od pristojnih in bomo naredili vse, da se bi samotestiranje ohranilo v domačem okolju. O vsem boste pravočasno obveščeni, vas pa prosim, da v vsakem primeru prevzamete teste v lekarnah. Dobite jih brezplačno ob predložitvi zdravstvene izkaznice šoloobveznega otroka.

Želim vam vse dobro in se vam zahvaljujem za razumevanje in potrpljenje v teh časih.

 

Ravnateljica Andreja Modic

 

Dostopnost