Skoči na glavno vsebino

Ti, ti moja rožica …

Bila je mrzla noč. Luna je sijala, veter je močno pihal. Marsikdo je čutil napetost v sebi. Zakaj, se sprašujete? Hm, vse boste izvedeli.

Pa gremo lepo počasi. Prebudili smo se toplo jutro. Veter se je polegel, sončni žarki so se leno, a vztrajno prebijali skozi oblake. Bil je torek, 11. 2. 2020. Hitela sem v šolo in pomislila na to, kako se imajo učenke in učenci POŠ Dolenja vas. Verjetno so malo nervozni, morda zamišljeni. Nisem pa dvomila v njihovo pripravljenost. Čakal jih je namreč nastop pred starostniki v Domu starejših občanov Ribnica. Bolj ko sem se bližala DSO, bolj je bilo tiho. Pa menda ja se niso premislili? Upam, da jih ni trema premagala. Stopim v DSO in … Zagledam gručo prešerno nasmejanih in razposajenih otrok. Ogrevanje in še zadnja navodila učiteljic Bernarde, Katarine, Špele, Jerneje, Tamare in Sonje so naznanila začetek. Zdaj gre pa zares.

Za uvod nastopa nas je z glasnim petjem ogrel pevski zbor. Sledile so si točke plesa, petja in dramatizacije. Vsekakor vse vredne močnih aplavzov. Ni kaj, učenke in učenci POŠ Dolenja vas znajo. Svoj nastop so zaključili s plesom na znano Modrijanovo pesem Ti, ti moja rožica. To je bila vsekakor pika na i, saj je lepo zaokrožila otroško hudomušen nastop učenk in učencev ter izvabila nasmeh na obraze starostnikov.

Vanja Novak

 

Dostopnost